Markiser Huddinge

Allt inom solskydd | 073-64 081 13

Markistyper

Terrassmarkiser

Våra terrassmarkiser har en stilren och tidlös design som passar de flesta hustyper. Vi erbjuder modeller både med och utan kassett för att skydda markisväven. En kassett skyddar markisväven mot väder och vind och rekommenderas när din markis sitter i ett utsatt läge. Markiser utan kassett kan passa om du har ett tak som sticker ut tillräckligt mycket för att skydda markisen, till exempel under de månader då det kommer snö.

Vi har modeller med en längsgående mittbalk som gör att du kan fälla ut markisen längre och även lägre, till exempel för att skydda sig mot lågt stående kvällssol. Det går att få varianter med så kallade flexiarmar som gör att du kan ändra markisernas vinkel helt steglöst.

Våra terrassmarkiser kan förses med full automatik och motorstyrning. Du behöver alltså inte själv tänka på att fälla in markiserna om det skulle bli väldigt blåsigt eller regnigt. Det finns solsensorer att få som känner av detta. Systemet sköter ut- och infällningen av markiserna helt på egen hand.

Om du föredrar kan du förstås få en manuell strömbrytare istället eller en fjärrkontroll. Det finns också halvautomatiska system där du fäller ut markisen manuellt men en vindvakt fäller in den om vinden blir för kraftig. På så sätt är dina markiser skyddade mot att skadas av kraftig blåst.

Tidsstyrning är ett annat alternativ som många tycker är praktiskt. Du kan också välja om du vill ha separat styrning för varje markis eller om de skall skötas centralt, helt anpassat till dina behov.

Markisens motor monteras osynligt och skyddat inuti markisröret. Inga fula klumpar till motorer som förstör utseendet!

Fönstermarkiser

Att montera fönstermarkiser kan vara ett bra alternativ när du inte tycker om att ha persienner eller rullgardiner i ett rum, eller som ett komplement till dessa. De skyddar mot att solens strålar lyser rakt in och skadar känsliga möbler, mattor och tapeter. Vissa krukväxter uppskattar också att inte få stekande sol på sig hela dagen. Fönstermarkiser ger ett behagligare inomhusklimat genom att de reglerar temperaturen. De gör också att din fasad får ett snyggt och mer personligt utseende. Att ge fasadfärgen en fin kontrast i form av markiser i en avvikande färg kan ge en trevlig effekt. Fönstermarkiser tillverkas normalt sett i bredder upp till 3,5 meter, men det finns även modeller i bredder upp till 4,2 meter om du har större fönsterpartier.

Balkongmarkiser

En balkongmarkis är en markis som är tänkt att installeras på en balkong med tak eller en ytterligare balkong ovanför. De gör att du får ett flexibelt solskydd på din balkong, vilket gör att den blir trevligare att vistas på även när solen ligger på. De är enkla att montera – ett stödben spänns fast mellan taket och golvet och man behöver bara en skiftnyckel.

Balkongmarkiser sköts manuellt med ett bandlås eller en växel med vev.

Korgmarkiser

En korgmarkis har den klassiska design man ofta ser på hotell eller butiker. Den buktar ut från husets fasad och ger ett elegant och trivsamt intryck. De passar extra bra på äldre fastigheter där de förhöjer den gamla charmen, men även på moderna fastigheter kan de ge byggnaden ett helt nytt uttryck.

Korgmarkiser är utmärkta att använda för företagsprofilering. Att trycka logotypen på markisen eller välja markisväv i det egna märkets färger kan förstärka den grafiska profilen. Ta en sväng i närmaste stad så ser du att många butiker, hotell och restauranger använder sig av denna modell för att marknadsföra sig. Självklart ger de också utmärkt solskydd för skyltfönstren.

Vi har allt inom solskydd till förmånliga priser!